Marșul pentru viață 2024 – un semn de solidaritate și respect pentru viață

EVENIMENT. Sâmbătă, 30 martie 2024, România va fi martorul celei de-a paisprezecea ediții a Marșului pentru Viață, un eveniment de amploare națională ce va avea loc atât în București, cât și în numeroase localități din țară, inclusiv în orașul Târgu Mureș.

La Târgu Mureș, acest marș va reprezenta a 13-a ediție și va începe la ora 11:00 în Piața Teatrului. Evenimentul va cuprinde discursuri din partea organizatorilor și a invitaților speciali, precum și o expoziție de lucrări artistice tematice realizată de copiii Centrului de Zi al Fundației Buckner din Târnăveni. De asemenea, participanții vor avea ocazia să se bucure de un moment artistic susținut de interpreta de muzică populară, Ionela Moruțan.

Principalul moment al evenimentului va fi marșul propriu-zis, un marș al tăcerii ce se va desfășura prin centrul orașului, ca o expresie a solidarității și respectului pentru viață. Organizatorii principali ai Marșului pentru Viață din Târgu Mureș sunt Protopopiatul Greco-Catolic și Protopopiatul Ortodox, în parteneriat cu Fundația Buckner, Primăria Municipiului Târgu Mureș și alte culte creștine și organizații pro-viață.

Marșul pentru Viață este un eveniment important care atrage atenția asupra valorii și sacralității vieții umane, promovând respectul pentru toate ființele umane, indiferent de vârstă, sex sau condiție. Este un prilej de a reflecta asupra importanței protejării vieții și de a susține dreptul la viață al tuturor ființelor umane, de la concepție până la moarte naturală.

În contextul actual al dezbaterilor sociale și politice privind drepturile și protecția vieții umane, Marșul pentru Viață reprezintă o voce puternică a societății civile care se ridică în apărarea dreptului fundamental la viață și în susținerea unei culturi a vieții și a demnității umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare