MĂSURĂ TEMPORARĂ – Spitalul Clinic Județean Mureș nu mai asigură intervențiile chirurgicale de mare amploare de tip oncologic

0
486

OFICIAL. Din cauza situației create de pandemia COVID-19, care a generat modificări structurale, Spitalul Clinic Județean Mureș nu mai poate trata în condiții de siguranță anumite tipuri de patologii oncologice. Practic, conducerea interimară a spitalului (manager Daniel Porav-Hodade) a anunțat relocarea secțiilor clinice Urologie și Oftalmologie pentru patologia NON-COVID-19.

 

Din acest motiv, secțiile clinice de Urologie și Oftalmologie asigură doar urgențele, însă nu și intervențiile chirurgicale de mare amploare de tip oncologic. Măsura are caracter temporar, pe perioada stării de urgență.

 

Persoanele care au avut programări pentru intervenții chirurgicale pentru patologii de tip oncologic se pot adresa altor servicii de urologie și oftalmologie, care nu sunt implicate tratamentul SARS-COV-2 și care pot să realizeze intervenții chirurgicale în condiții de siguranță, a anunțat purtătorul de cuvânt al SCJ Mureș, dr. Ciprian Doru Todea-Moga.

 

Menționăm că, după ce va fi depășită capacitatea celor două clinici de Boli Infecțioase ale Spitalului Clinic Județean Mureș, pacienții cu COVID-19 vor fi preluați de secțiile clinice de Urologie și Oftalmologie.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ