Maxime de 40 de grade Celsius în aprilie, Europa se pregătește pentru valuri de căldură record. Antonescu: E aproape ireversibil

VREMEA. Zeci de milioane de oameni vor suferi în următorii ani din cauza valurilor de căldură extremă. Cercetătorii de la o universitate britanică au identificat regiunile cele mai afectate. Problemele provocate de creșterea temperaturilor vor fi agravate de sistemele de sănătate slab dezvoltate și insuficiente.

Europa se confruntă deja cu valuri de căldură record. În sudul Spaniei sunt așteptate zilele acestea temperaturi de până la 40 de grade Celsius, normale pentru luna iulie. Bogdan Antonescu, expert în fenomene meteo extreme, a declarat la Digi24 că în România, cea mai afectată va fi regiunea de sud.

Valurile de căldură sunt tot mai intense, tot mai lungi. Sunt aproape ireversibile. Va trebui să ne adaptăm acestor noi realități“, a declarat la Digi24 Bogdan Antonescu. Potrivit acestuia, ne așteptăm la perioade cu secetă extinsă și perioade cu precipitații mai intense. “E schimbată distribuția zonelor cu secetă și a zonelor cu precipitații extreme.”, a adăugat Antonescu. El a spus că părțile cele mai afectate sunt America Centrală, China și Europa – în special regiunile sudice și centrale. “În Europa, în România, ne vom aștepta la temperaturi record. În sudul și sud-vestul României observăm frecvent valuri de căldură, care sunt acum exacerbate, cu durată mai mare“, a explicat Antonescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare