Medalia de aur pentru ROMÂNIA la proba de ștafetă 4×100 m liber masculin la Campionatului Mondial de înot pentru juniori

SPORT. David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu sunt cavalerii care au dus ștafeta tricoloră pentru România și au condus finala de la un capăt la altul.
Ei au câștigat medalia de aur în proba de ștafetă 4×100 metri liber masculin din cadrul Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima (Peru), cu timpul de 3:18:84 minute.
 
David Popovici a părăsit primul bloc-start-ul și a luat un avans consistent după prima sută de metri (47.07). I-a predat ștafeta lui Alexander Constantinescu, iar sportivul tricolor a ținut România pe creasta valului și după 200 de metri (1:38,24).
 
În uralele celor 5.000 de spectatori, cvartetul tricolor a rămas la cârmă și după a treia tură, când Stefan Cozma (2:29.34) a menținut România în frunte. Franța s-a apropiat de schimbul decisiv, dar Patrick Dinu a tras din greu și a terminat pe primul loc, iar România a luat aurul în spectaculoasa probă de înot, cu 3:18:84.
 
David Popovici a stabilit și un nou record de competiție la 100 m!
Competiția continuă până pe 4 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare