Medalii remarcabile pentru România la Campionatele Mondiale de juniori U19 din Paris

SPORT. România a strălucit pe pista olimpică de canotaj de la Paris, obținând medalii remarcabile la Campionatele Mondiale de juniori U19. Această competiție a avut loc pe canalul olimpic, același loc în care în anul următor vor avea loc Jocurile Olimpice Paris 2024.

Echipa României, formată din 35 de sportivi din Centrele Naționale Olimpice pentru Juniori, a obținut performanțe remarcabile. Din cele 8 echipaje tricolore care au participat, nici mai mult, nici mai puțin de 6 au urcat pe podium.

Bianca Ifteni a cucerit cu mândrie medalia de aur pentru România în proba de simplu (JW1x), înregistrând un timp de 07:52.33. A depășit concurența din Irlanda și Uruguay, demonstrând o performanță impresionantă.

Într-un alt moment de triumf, echipajul feminin de dublu rame (JW2-) alcătuit din Ionela Elena Scutaru și Gabriela Tivodariu a câștigat medalia de aur. Ele s-au impus în fața echipajelor din Grecia și Australia, terminând cursa cu un timp de 07:26.70.

Succesul a continuat cu echipajul masculin de patru rame (JM4-) alcătuit din Mateus Simion Cozminciuc, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Constantin Flocea și Sergiu Anfimov, care a câștigat medalia de aur. Aceștia au dominat cursa și au trecut linia de finish în fața Germaniei și Franței, cu un timp de 06:06.24.

În plus, prima medalie de bronz a fost adusă de echipajul feminin de patru rame (JW4-) format din Ioana Ruxandra Pascovici, Iuliana Isabela Boldea, Delia Mirabela Gradinaciuc și Andreea Nicoleta Dinu. Aceste remarcabile canotoare au urcat pe podium alături de Italia și Marea Britanie.

Echipajul feminin de 8+1 (JW8+), compus din Narcisa Florentina Negură, Adina Alexandra Florea, Rebeca Andreea Andriesei, Bianca Elena Drăghici, Beatrice Piseru, Georgiana Blănariu, Andreea Bianca Marin, Denisa Cristina Ailincăi și Irina Lucia Andreea Despa, a obținut medalia de bronz. Marea Britanie și Germania au completat podiumul.

Cea de-a treia medalie de bronz pentru România a fost adusă de echipajul masculin de 8+1 (JM8+), format din Antonel Avăcăriței, Silviu-George Elenes, Ștefan Cobzaru, Silviu-Marian Dumitriu, Darius Simion, Sebastian Alexandru Tasca, Constantin Filip, Ștefan Bogdan Moaleș și Alexandru Nedelcu. Aceștia s-au alăturat Mării Britanii și Germaniei pe podium.

Prin aceste excepționale performanțe, România s-a situat pe poziția a treia în clasamentul pe medalii, urmată de Marea Britanie și Italia, dar înaintea Statelor Unite, Germaniei, Greciei și Australiei. De asemenea, România a împărtășit același număr de medalii de aur cu Marea Britanie și Italia.

Felicitări cu entuziasm atât sportivilor, cât și antrenorilor pentru aceste realizări extraordinare! Le dorim succes în continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare