Medicii de familie cer introducerea formularelor și rețetelor în format electronic

SĂNĂTATE. Medicii de familie din România fac apel la Casa Națională de Asigurări de Sănătate să-și asume ”nefuncţionărea sistemului informatic pus la dispoziție de CNAS” și să introducă formulare și rețete în format electronic, în locul celor tipărite, relatează Agerpres.

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) a transmis, într-un comunicat de presă, că ”este solidară cu pacienţii şi cu medicii practicieni în această perioadă dificilă cauzată de disfuncţionalităţile Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI).”

”Solicităm CNAS să trateze cu respect atât pacienţii, cât şi medicii care lucrează în sistemul de asigurări de sănătate şi să remedieze cu celeritate platforma informatică. Solicităm de urgenţă asumarea nefuncţionării sistemului informatic pus la dispoziţie de CNAS, introducerea formularelor electronice în locul tipizatelor pe suport de hârtie, precum şi prevederea ca toate formularele, inclusiv toate tipurile de reţete, să fie doar în format electronic, fără să mai fie necesară tipărirea lor în cabinete”, afirmă medicii de familie”.

SNMF atrage atenția că sistemul informatic nefuncțional blochează accesul pacienţilor la servicii medicale și pune în pericol activitatea medicală la nivel naţional.

Potrivit sursei citate, imposibilitatea interogării categoriei de asigurat afectează “în mod direct” accesul pacienţilor la servicii medicale în sistemul public de asigurări de sănătate în primul rând din cauza creşterii timpilor de aşteptare.

Totodată, arată SNMF, erorile de sistem în înregistrarea categoriile de asigurat “prejudiciază” pacienţii de drepturile lor “fireşti” ca asiguraţi ai sistemului public de sănătate.

 

 

sursa euronews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare