Medicul Ştefan Florian – unul din cei mai buni neurochirurgi ai lumii

MEDICINĂ. Medicul Ştefan Florian din Cluj a devenit unul din cei mai buni neurochirurgi ai lumii, după ce a fost ales vicepreşedinte al Federaţiei Mondiale a Societăţilor de Neurochirurgie.

Sistemul medical România are un real motiv de mândrie după alegerea prof. dr. Ioan-Ştefan Florian într-una din cele mai importante functii ale neurochirurgiei mondiale.

Recentul Congres Mondial (WFNS Congress), desfăşurat între 20-25 august, la Istanbul, a prilejuit alegerea prof. dr. Ioan Ştefan Florian în funcţia de vicepresedinte al Federaţiei Mondiale de Neurochirurgie (World Federation of Neurosurgery-WFNS).

Acest lucru reprezintă în primul rând o recunoaştere a meritelor profesionale pe plan internaţional, a eforturilor făcute de-a lungul anilor pentru dezvoltarea neurochirurgiei din ţară şi din regiunea de Sud-Est a Europei.

În acelaşi timp, reprezintă o extrem de importantă recunoaştere a Neurochirurgiei Româneşti, o specialitate considerată dintre cele mai delicate dintre specialităţile chirurgicale, deoarece se operează direct pe cel mai de preţ şi complex sistem: creierul şi măduva spinării.

Pentru România, importanţa acestei alegeri este deosebită, în primul rând pentru că, în acest fel, medicina românească este prezentă la vârf în forul conducător al neurochirurgiei mondiale.

Prof. dr. Ioan-Ştefan Florian, în calitate de preşedinte al Societăţii Române de Neurochirurgie, nu se reprezintă acolo doar pe sine, în calitate de excelent profesionist, ci reprezintă neurochirurgia românească.

Mai în glumă, mai în serios, la o altă scară, cum ar fi ca România să fie reprezentată în G8 sau G20? Sper ca prin această reprezentare să putem asigura o mai intensă şi puternică dezvoltare a neurochirurgiei române, sper ca factorii de decizie să înţeleagă necesitatea dotării tehnologice uniforme pe plan naţional, neurochirurgia fiind o specialitate aflată în directă conexiune cu dezvoltarea tehnologică. Este nevoie însă şi de o dezvoltare uniformă a resurselor umane în această specialitate, începând cu medicii, dar să nu uităm de cadrele medii care asigură bunul mers al îngrijirii bolnavilor. Voi încerca să îmi fac auzită vocea nu doar pe plan internaţional, ci, din această poziţie, voi putea fi mai atent ascultat şi pe plan naţional”, a spus prof. dr. Ioan-Ştefan Florian.

 

Sursa extranews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare