MICA UNIRE – Ce spectacole organizează primăriile mureșene la 160 de ani de la Unirea Principatelor Române

SPECTACOLE. În județul Mureș, evenimentele organizate de primării cu ocazia sărbătoririi a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române se axează preponderent pe spectacole de muzica populară. Un clișeu. Și o remarcă: din lipsă totală de inspirație, primăriile au exact aceleași machete de afișe ca și anul trecut, creația de semnalare a unui moment aniversar fiind înlocuită cu un comod copypaste, au schimbat doar numărul anilor aniversați și, desigur, artiștii.

 

În municipiul reședință de județ, Târgu Mureș, spectacolul are loc în 24 ianuarie, de la ora 17, la Teatrul Național, și va fi susținut de Dinu Iancu Sălăjanu și Aurel Tămaș.

 

În municipiul Reghin, spectacolul are loc joi, 24 ianuarie, începând cu ora 18.30, la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară”, și va fi susținut de Grigore Leșe, Sava Negrean Brudașcu, taragotistul Ioan Berci și Orchestra Casei de Cultură „Eugen Nicoară”.

 

În municipiul Sighișoara, spectacolul are loc în 23 ianuarie, de la ora 12, în Sala Sander, și va fi susținut de Ansamblul de dansuri folclorice „Junii Hetiurului”. De asemenea, evenimentul cuprinde și o expoziție de carte (la Biblioteca Municipală Zaharia Boiu), o expoziție numismatică (la Muzeul de Istorie) și un simpozion științific („160 de ani de la Mica Unire”, la Sala Sander).

 

În orașul Târnăveni, evenimentul este celebrat joi, 24 ianuarie, de la ora 17, la Casa de Cultură, spectacolul “Hai să dăm mână cu mână” fiind susținut Anastasia Halmaciu, Darius Moga, Alexia Vornicu, Alina Pop Mailat, Cornelia Mihuț, Anca Branea, Ansamblul „Junii Târnavei”, Fanfara „Armonia” și Ștefan Cijevska.

 

În orașul Luduș, spectacolul are loc în 24 ianuarie, de la ora 17, la Casa de Cultură Popeiu Hărășteanu, în Sala Mare, și va fi susținut de Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad, Dorina Oprea, Leontina Pop și Ansamblul Profesionist „Mureșul” din Târgu Mureș.

 

Andrada VLAS

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare