Microbuzele electrice sunt pe cale să devină o realitate în școlile din județul Mureș

TRANSPORT. Datorită unor proiecte câștigate de Consiliul Județean și finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, microbuzele electrice vor ajunge în perioada următoare în școlile mureșene.
Aceste vehicule ecologice sunt menite să asigure un transport mai eficient și mai prietenos cu mediul în școlile mureșene.

În total, vor fi disponibile 29 de microbuze electrice, dintre care 26 vor fi furnizate de Ministerul Educației, iar celelalte trei vor proveni de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a declarat că aceste microbuze vor fi distribuite în comunitățile cu un număr mare de copii navetiști și acolo unde parcul auto existent este învechit.

De asemenea, Péter Ferenc a subliniat că au fost selectate prioritățile în funcție de vechimea microbuzelor existente, numărul de elevi și distanța pe care aceștia o parcurg zilnic, precum și numărul de localități care depind de acele centre școlare.

Această inițiativă nu se oprește aici. Consiliul Județean Mureș a depus documentația necesară pentru obținerea altor microbuze electrice și hibride, care urmează să fie finanțate prin Administrația Fondului de Mediu. Anunțul câștigătorilor acestor proiecte se va face după data de 8 noiembrie.

Prin introducerea microbuzelor electrice în școlile din Mureș, se încurajează mobilitatea durabilă și se pune accent pe protecția mediului înconjurător. Aceste vehicule moderne vor contribui la creșterea confortului și a siguranței elevilor, dar și la reducerea emisiilor de carbon, consolidând astfel angajamentul pentru un viitor mai curat și mai sustenabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare