Microsoft anunță măsuri importante de securitate pentru Outlook Web

MICROSOFT. Microsoft pregătește implementarea unor noi măsuri de securitate care vor afecta funcționalitatea aplicației web de Outlook. Aceste schimbări sunt menite să îmbunătățească protecția utilizatorilor, dar vor veni la pachet cu câteva restricții semnificative pentru conturile personale de Outlook.

Începând cu 16 septembrie, conturile personale de Outlook vor pierde accesul la funcționalitatea Basic Authentication. Aceasta presupune logarea simplă folosind doar numele și parola. Microsoft va înlocui această metodă cu Modern Authentication, care adaugă un strat suplimentar de securitate, folosind autentificarea multi-factor (MFA). Utilizatorii de Outlook.com, Hotmail și Live.com vor trebui să migreze către aplicații compatibile cu această nouă metodă de autentificare.

Mai mult, de la 19 august, versiunea simplificată de Outlook web va dispărea, ceea ce va afecta utilizatorii care preferă această interfață mai ușoară.

Gmail și Outlook: schimbări importante

Începând cu 30 iunie, utilizatorii Outlook.com nu vor mai putea conecta conturile lor de Gmail la aplicația web. Microsoft a decis să elimine suportul pentru conectarea conturilor de Gmail, o mișcare care nu va afecta însă programul Outlook din cadrul suitei de birou Office. Această schimbare este parte a eforturilor Microsoft de a promova inițiativa Secure Future Initiative, care vizează îmbunătățirea securității pentru toți utilizatorii săi.

Impact asupra utilizatorilor

Aceste modificări ar putea crea inconveniente semnificative pentru mulți utilizatori. De exemplu, utilizatorii de iPhone, care suportă Modern Authentication, ar putea fi nevoiți să-și reconfigureze conturile dacă acestea încetează să mai funcționeze corect după actualizări. Aceasta ar putea însemna ștergerea și adăugarea din nou a conturilor de email.

În ciuda disconfortului temporar pe care aceste măsuri îl vor provoca, scopul final este de a asigura o protecție sporită împotriva atacurilor cibernetice și a breșelor de securitate. Microsoft continuă să își ajusteze serviciile pentru a oferi utilizatorilor săi o experiență mai sigură și mai protejată, demonstrând un angajament constant față de securitatea datelor personale.

Pentru utilizatorii afectați, este recomandat să înceapă să exploreze și să se familiarizeze cu aplicațiile care suportă Modern Authentication și să fie pregătiți pentru reconfigurarea conturilor lor de email în conformitate cu noile cerințe de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare