Microsoft vă va plăti dacă utilizați Edge în loc de Chrome pe Windows 11 sau Windows 10?

TECH. În urma reclamelor difuzate pe Outlook pentru iOS, Microsoft lansează acum mai multe reclame care promovează Microsoft Edge. De data aceasta pe Windows.

Microsoft a început să testeze noi reclame pentru a-și împinge Edge bazat pe Chromium către utilizatorii Windows 10 și 11. Reclamele pentru Edge pe Windows nu sunt noi, dar gigantul tehnologic a început să experimenteze cu afișarea mai multor anunțuri și recomandări atunci când utilizatorii încearcă să treacă la Google Chrome.

Când utilizatorii vizitează pagina de descărcare Google Chrome, un nou anunț apare în bara de instrumente Microsoft Edge. Anunțul spune că Edge rulează pe aceeași tehnologie ca și Chrome, “added trust of Microsoft”. Interesant este că anunțul susține în mod fals că oferta de trecere la Edge este valabilă timp de 14 zile.

„În continuare, veți seta Microsoft Edge ca browser implicit. Oferta valabilă pentru 1 persoană/cont în primele 14 zile de la înscriere”, se arată în fereastra pop-up. Formularea este înșelătoare, deoarece nici măcar nu există o astfel de ofertă. Cei care au încercat să seteze Microsoft Edge ca browser implicit din linkul dat, nu au primit nimic.

Aceasta pare a fi cea mai recentă încercare a companiei de a momeli utilizatorii sau ar putea fi o eroare. Dezactivarea ferestrei pop-up este imposibilă, dar o puteți închide în orice moment făcând clic pe butonul de închidere (x).

Pe Windows 11 și 10, Microsoft arată acum și reclame pe desktop care încearcă să convingă oamenii să treacă la Edge, oferindu-le carduri cadou, într-o altă mișcare de a crește cota de piață a browserului renovat.

Dacă sunteți pe Windows 10 sau 11 și aveți bara Edge (o funcție experimentală activată), veți vedea în curând un anunț pe desktop care va apărea automat și vă spune să utilizați Edge pentru a obține carduri cadou.

După cum puteți vedea în captura de ecran de mai sus, Microsoft lansează o provocare de șapte zile în care puteți obține un card cadou dacă căutați pe web folosind Edge timp de trei zile.

„Căutați cu bara Edge timp de trei zile pentru a câștiga 3.100 de puncte suplimentare. Oferta valabilă pentru o persoană/cont în termen de șapte zile de la înscrierea la provocare”, se arată în anunț.

Fie începeți cu provocarea, fie dezactivați bara Edge făcând clic pe al doilea buton.

Toate aceste reclame promoționale conțin textul exact ca și cele pe care tocmai le-am văzut apărând în Outlook pentru Android și iOS. În aplicațiile mobile, Microsoft susține că browserul Edge a fost „construit pentru a vă oferi tot ce este mai bun de pe web” și este cel mai bun browser pentru a deschide în siguranță linkurile trimise prin Outlook.

Este de la sine înțeles că Microsoft Edge este un browser excelent, dar prea multe reclame ar putea întoarce utilizatorii împotriva Edge. Reclamele pot avea efectul opus față de cel prevăzut și pot afecta reputația Microsoft pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare