Miere versus zahăr: Adevărul despre opțiunile de îndulcire

ALIMENTAȚIE. Una dintre dilemele alimentare frecvente se referă la alegerea între miere și zahăr. O întrebare adesea adresată nutriționiștilor este dacă consumul de miere este mai sănătos decât cel de zahăr. Vom explora această temă într-un articol care aduce în prim-plan opinii experte și informații esențiale pentru o decizie informată.

Faimosul nutriționist Pablo Ojeda a atras atenția asupra unei afirmații intrigante: „89% din miere este zahăr”. Avertizând cu privire la „falsul sentiment de securitate” pe care îl pot oferi unele alimente, Ojeda subliniază că, în realitate, orice aliment conține zahăr. El explică că doar 11% din miere conține alte proprietăți, precum minerale și vitamine, în timp ce restul constă în zahăr.

Cu toate acestea, nutriționistul nu descurajează consumul de miere, ci atrage atenția asupra dozei. Ojeda își exprimă dragostea pentru miere și își dezvăluie obiceiul de a o consuma pe pâine prăjită dimineața, subliniind că, în cantități moderate, poate fi savurată fără probleme.

Nutriționistul aduce în discuție „efectul halo”, adică ideea falsă de securitate pe care oamenii o pot avea în legătură cu anumite alimente. În acest context, Ojeda amintește de recomandarea OMS, care afirmă că 5 lingurițe de zahăr pe zi sunt considerate inofensive pentru o persoană.

În privința îndulcitorilor, Ojeda își exprimă preferința pentru „frunza de stevie naturală” și menționează că aceasta este o opțiune bună, deși nu era comercializată pentru consum în trecut. Referitor la eritritol, un polialcool cu zero calorii, nutriționistul adaugă că, deși studiile au sugerat posibile efecte cancerigene în cazul consumului excesiv, această afirmație necesită precauție și cercetări suplimentare.

În concluzie, alegerea dintre miere și zahăr depinde de preferințele individuale și de o abordare echilibrată a consumului. Este important să fim conștienți de cantitatea de zahăr consumată și să explorăm opțiuni de îndulcire într-un mod informațional și sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare