Mihai-Dan Farcaș, fondatorul Asociației Our Lifetime, distins cu colanul Academiei Internaționale Mauriziena pentru meritele sale în voluntariat și caritate

MERIT. Mihai-Dan Farcaș, fondatorul Asociației Our Lifetime, a fost recent admis în prestigioasa Accademia Internazionale Mauriziana, o structură a Bisericii Catolice cu o istorie îndelungată în sprijinirea proiectelor educaționale și caritabile. În cadrul unei ceremonii desfășurate la Domus Mariae din Roma, Mihai-Dan Farcaș a primit înalta decorație, colanul Accademiei, din mâinile Excelenței Sale Ducele Fabrizio Mechi și ale Eminenței Sale Cardinalul Francesco Monterisi.

Accademia Internazionale Mauriziene nu este o academie în sensul tradițional al cuvântului, ci mai degrabă o organizație ecumenică născută în cadrul Bisericii Catolice. Această rețea a Binelui adună credincioși catolici de diverse rituri, ortodocși, protestanți și neoprotestanți, având rugăciunea în centrul activităților, urmată de acțiuni caritabile, culturale și educative.

Mihai-Dan Farcaș a fost distins cu colanul Accademiei pentru meritele sale în domeniul voluntariatului, în special pentru proiectele desfășurate prin intermediul Asociației Our Lifetime și în cadrul Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei. Ceremonia de acordare a decorației a avut loc în Domus Mariae, o biserică dedicată Sfintei Fecioare, unde au fost aduse și moaștele Sfântului Mauritius, martir pentru credință în perioada Imperiului Roman, fiind un sfânt venerat atât de ortodocși, cât și de catolici.

Accademia Internazionale Mauriziene operează sub aprobarea Papei Francisc și este condusă de Eminența Sa Cardinalul Francesco Monterisi în calitate de Mare Prior, iar Rectorul Accademiei este Excelența Sa Ducele Fabrizio Mechi din Pontassieve. În România, Accademia a fost introdusă de către regretatul PS Florentin Crihălmeanu, fost episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla. În ultimii ani, Accademia a desfășurat o activitate caritabilă semnificativă, oferind sprijin refugiaților ucraineni și contribuind la dotarea școlilor din Republica Moldova cu echipamente informatice și cărți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare