Miliardarii din umbră: discreția și succesul în lumea afacerilor

SUCCES. Philip Anschutz, cunoscut și ca “cel mai retras miliardar al Americii“, este un personaj discret în ciuda influenței sale semnificative în lumea divertismentului. La vârsta de 83 de ani, Anschutz deține Anschutz Entertainment Group (AEG), compania-mamă a celebrului festival Coachella. Cu o avere de 10,7 miliarde de dolari, el a câștigat inițial bani din industriile petrolului și căilor ferate înainte de a intra în divertisment.

Cu peste 100 de cluburi, teatre, arene și echipe sportive la nivel mondial, AEG este o forță influentă în industria divertismentului. Cu toate acestea, Anschutz a preferat întotdeauna să evite lumina reflectoarelor și a ținut doar două conferințe de presă în întreaga sa carieră, conform informațiilor de la Bloomberg. Un economist l-a descris ca pe un “Vrăjitor din Oz”, un om din spatele cortinei care are un impact considerabil, dar rămâne în umbră.

Sir Frederick Barclay, unul dintre frații identici Barclay, a continuat să rămână discret la vârsta de 88 de ani, după moartea fratelui său David în 2021. Cunoscuți și ca “frații Barclay”, aceștia dețin un imperiu extins care include ziarul The Daily Telegraph, retailerul online Very și hotelul Ritz din Londra. Despre originea și construcția imperiului lor se știe puțin, iar ei sunt considerați “cei mai cunoscuți miliardari secretoși din Marea Britanie”.

Familia Cargill-MacMillan, cu un imperiu agricol de șapte generații, conduce Cargill, una dintre cele mai mari companii private din SUA. Aceasta acoperă o gamă largă de industrii, de la produse agricole la farmaceutice și servicii de transport. Clasată ca opta cea mai bogată familie din lume într-un clasament Bloomberg din 2022, familia include 12 miliardari, cu Pauline MacMillan Keinath fiind considerată cea care deține cel mai mare pachet de acțiuni.

Familia Mars, cunoscută pentru imperiul dulciurilor, este a doua cea mai bogată familie din lume, cu o avere de 160 de miliarde de dolari. Cu mărci precum M&M’s și Snickers, familia Mars a făcut din secret o artă de viață. Fostul președinte al Mars, Stephen Badger, vorbind despre alegerea lor de a rămâne în umbră, a afirmat că “Familia Mars apreciază dreptul la intimitate și nu a căutat niciodată publicitatea personală”.

Ike Perlmutter, cunoscut și ca Ike, a acumulat o avere considerabilă în industria de figurine și a fost CEO al Marvel Comics până la vânzarea către Disney în 2009. Cu o avere netă de 3,9 miliarde de dolari, Perlmutter este rar văzut în public și este cunoscut pentru discreția sa. Se spune că a fost văzut purtând ochelari și o mustață falsă la premiera “Iron Man” din 2008.

Recent, s-a relatat că Perlmutter a părăsit Disney în martie 2023, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor, recunoscând ulterior într-un interviu rare pentru The Wall Street Journal că a fost concediat de Disney.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare