Ministerul Apărării aduce informații importante privind activitățile Armatei Române

ARMATA ROMÂNĂ. Ministerul Apărării a lansat două comunicate oficiale de ultimă oră pentru a informa milioanele de români din întreaga țară cu privire la activitățile desfășurate de soldații Armatei Române. Aceste comunicate aduc în atenție detalii esențiale cu privire la exercițiile și instruirile la care participă forțele armate, consolidând astfel legătura dintre armată și comunitate.

Primul comunicat se concentrează asupra acțiunilor desfășurate de militarii Detasamentului de Apărare Antiaeriană “Gheparzii de Fier”. Acești militari au efectuat trageri cu pistolul calibru 9 mm și pușca automată calibru 5.45 mm, acțiune la care au fost implicați și aliații din cadrul Grupului de Luptă NATO. Exercițiile de tragere s-au desfășurat în cadrul poligonului modernizat “Flat Range”, unde s-a pus accent pe verificarea preciziei și acurateței armamentului individual, precum și pe capacitatea de corecție în timp real a tragerii și impactul armamentului asupra țintei.

Începând cu luna aprilie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană “Gheparzii de Fier” s-a instruit în comun cu aliații americani, britanici, croați și polonezi în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezența în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din 2016.

Al doilea comunicat detaliază activitățile desfășurate de Batalionul 22 Vânători de Munte “Cireșoaia” împreună cu militarii francezi din cadrul Grupului de Luptă al NATO dislocat în România. Aceste activități includ procedee de cățărare liberă, cățărare artificială, coborâre în rapel, traversare pe funicular, exerciții de trageri de luptă (LFX) și instruire în teren (FTX) la nivel pluton. De asemenea, au fost prezentate tehnici și procedee de instruire călare, înhămată și samarizată.

Într-o notă de solidaritate, militarii Batalionului 191 Infanterie “Colonel Radu Golescu” s-au implicat într-o campanie de donare de sânge în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Arad, în sprijinul colegilor din cadrul Sistemului Național de Apărare și victimelor exploziei de la Crevedia.

Aceste comunicate oficiale evidențiază angajamentul și contribuția armatei la securitatea și binele țării, subliniind, totodată, importanța cooperării cu aliații NATO în cadrul eforturilor comune pentru apărarea și stabilitatea regională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare