Ministerul Apărării Naționale demarează o nouă campanie de recrutare pentru rezerviști voluntari

CARIERĂ MILITARĂ. Oportunități pentru cetățenii României de a servi ca rezerviști voluntari
Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat lansarea unei noi campanii de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Campania se va desfășura în perioada 20 mai – 27 iunie, oferind 4.936 de locuri disponibile pentru ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați în unități militare de pe întregul teritoriu național.

Cadrul legislativ și procedura de recrutare
Procesul de recrutare și selecție se desfășoară în conformitate cu prevederile Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari și a Ordinului ministrului apărării naționale nr. M. 25/2017, cu modificările și completările ulterioare. Cei interesați să devină rezerviști voluntari sunt invitați să se informeze la centrele militare despre etapele procesului, structurile desemnate pentru selecție, unitățile sanitare militare pentru examinare medicală și centrele de instruire.

Avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar
Rezerviștii voluntari beneficiază de numeroase avantaje, inclusiv instruire militară specifică, acces la resursele și facilitățile militare și oportunități de dezvoltare profesională și personală. Cei fără pregătire militară vor primi consiliere pentru orientarea către funcțiile corespunzătoare nivelului lor de studii și competențelor dobândite în viața civilă.

Documentele necesare pentru înscriere
La prezentarea la centrul militar, candidații vor completa o cerere de înscriere și vor trebui să aducă următoarele documente:

Actul de identitate, în original și copie;
Certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim șase luni înainte de data depunerii;
Acte de studii și/sau alte documente care atestă competențe dobândite în viața civilă, în original și copie;
Permisul de conducere valabil, în original și copie, dacă este necesar pentru funcția vizată;
Livretul militar, în original și copie, pentru cei care dețin deja calitatea de rezervist.

Îndrumări pentru candidați
Candidații fără pregătire militară vor fi ghidați pentru a alege funcțiile potrivite în funcție de studiile și specializările lor. Detalii suplimentare și consiliere vor fi oferite la sediile centrelor militare zonale, județene sau de sector.

Această inițiativă reflectă angajamentul MApN de a întări capacitatea de apărare a României și de a oferi cetățenilor oportunități semnificative de a contribui la securitatea națională. Cei care doresc să participe la această campanie sunt încurajați să contacteze centrele militare pentru mai multe informații și să se înscrie în perioada alocată.

Pentru mai multe detalii și consiliere, cetățenii interesați pot vizita site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale sau se pot adresa direct centrelor militare locale. Aceasta este o ocazie excelentă pentru toți cei care doresc să își servească țara și să facă parte din Armata României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare