Ministerul Apărării Naționale lansează campanie de recrutare pentru trupele de parașutiști comando

RECRUTARE. Ministerul Apărării Naționale (MApN) a demarat o nouă campanie de recrutare menită să atragă civilii cu vârsta de peste 18 ani, dornici să se alăture uneia dintre cele mai solicitante profesii – parașutiști comando. Candidații trebuie să fie absolvenți ai cel puțin 10 clase și să posede ambiția de a face parte din această categorie de forțe speciale.

Procesul de selecție presupune evaluare psihologică, probe sportive și un test la limba engleză. Se pun la dispoziție 40 de posturi pentru specialitatea de parașutist comando. Termenul limită pentru înscrierea candidaților este 1 martie 2024, iar aceasta se poate realiza la sediul unităților de forțe pentru operații speciale din țară. Perioada de pregătire va începe în luna mai, conform informațiilor furnizate de Mirela Căpîlnean, reprezentant al Școlii de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale “Burebista” din Vlădeni, județul Brașov.

Pe lângă cele 40 de posturi destinate parașutiștilor comando, Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale “Burebista” scoate la concurs încă 6 posturi de soldat gradat profesionist pentru diferite specialități militare de sprijin:
-Șofer – 1 loc;
-Reparator/mecanic auto mașini blindate – 1 loc;
-Bucătar – 2 locuri;
-Mânuitor materiale la depozitul alimentar – 1 loc;
-Meseriaș în construcții – 1 loc.

Condițiile de înscriere includ cetățenia română și domiciliul stabil în România, vârsta cuprinsă între 18 ani împliniți la data începerii programului de instruire și cel mult 44 de ani împliniți la data acordării gradului, precum și absolvirea a minim 10 clase. De asemenea, pentru postul de șofer, este necesară deținerea permisului de conducere categoriile B și C.

Probele de selecție constau în parcurgerea într-un timp determinat a unui traseu aplicativ-militar și proba de rezistență, care implică alergarea pe distanța de 2000 m. Înscrierile pentru cele 46 de posturi se realizează direct la sediul unității militare din localitatea Vlădeni, județul Brașov, până la data de 1 martie 2024.

Forțele pentru Operații Speciale reprezintă o componentă specializată, de reacție rapidă, de nivel strategic, cu structuri terestre, navale și aeriene dedicate, pregătită și echipată pentru executarea misiunilor de cercetare specială, acțiuni directe, asistență militară și neconvenționale, atât pe teritoriul statului român, cât și în afara acestuia, în conformitate cu legea, atât independent, cât și în colaborare cu forțele speciale ale coalițiilor și alianțelor din care România face parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare