Ministerul Educației acordă primele de carieră didactică și profesională: Livrearea cardurilor a început deja

EDUCAȚIE. Ministerul Educaţiei a transmis, marţi, că a realizat, “conform competenţei”, demersurile legale pentru acordarea primei de carieră didactică şi a primei de carieră profesională, conform prevederilor OUG nr. 58/2023.

Conform actului normativ, livrarea şi încărcarea cardurilor ar trebui să fie realizată în luna octombrie 2023.

Potrivit unei informări a Ministerului Educaţiei, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a gestionat contractarea serviciilor pentru emiterea tichetelor, iar livrarea acestora a fost realizată de Compania Naţională “Poşta Română” S.A.

În cursul zilei de luni, a avut loc o întâlnire de lucru a reprezentaţilor ministerelor Educaţiei şi Investiţiilor şi Proiectelor Europene, federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământul preuniversitar pentru a clarifica o serie de aspecte privitoare la prima de carieră didactică prevăzută de OUG nr. 58/2023.

Conform OUG nr. 58/2023, personalul din învăţământ beneficiază de următoarele prime: prima de carieră didactică (1.500 de lei) pentru personalul didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate în anul şcolar 2022 – 2023 în învăţământul preuniversitar şi universitar de stat şi prima de carieră profesională (500 de lei) pentru personalul nedidactic aflat în activitate în anul şcolar 2022 – 2023 în învăţământul preuniversitar şi universitar de stat.

Prima de carieră didactică se poate cheltui până la 31 august 2024, iar cardul este valabil pe toată durata desfăşurării programului, urmând a fi încărcat anual în luna octombrie, până în anul şcolar 2026 – 2027.

Sumele neutilizate vor fi indisponibilizate la sfârşitul anului şcolar.

În funcţie de specificul comerciantului, cardul poate fi utilizat pentru achiziţii atât în magazine, cât şi online.

Ministerul Educaţiei a precizat că, după finalizarea distribuirii cardurilor pentru prima didactică, vor fi transmise informaţii suplimentare privind cardurile pentru carieră profesională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare