Ministerul Educației deschide consultarea publică pentru procesul de înscriere la creșe și grădinițe pentru anul școlar 2024-2025

ÎNVĂȚĂMÂNT PREȘCOLAR. Ministerul Educației, prin intermediul ministrului său, a anunțat un pas important în vederea organizării procesului de înscriere la creșe și grădinițe pentru anul școlar 2024-2025. Marcel Boloş, ministrul Finanțelor, a avut o întâlnire cu reprezentanții Asociației Orașelor din România pentru a le oferi sprijin în finalizarea proiectelor finanțate din fonduri europene. Această inițiativă vine în contextul în care autoritățile locale se confruntă cu provocări diverse în derularea proiectelor finanțate din surse europene.

Conform proiectului pus în dezbatere publică de Ministerul Educației, procesul de înscriere a copiilor la creșe și grădinițe pentru anul școlar 2024-2025 va fi organizat în etape, pentru a asigura o gestionare eficientă și transparentă a acestuia. Prima etapă, stabilită între 10 și 14 iunie 2024, va fi dedicată reînscrierilor copiilor care au frecventat deja unitatea de învățământ preșcolar în anul școlar curent și urmează să o continue și în anul următor. Afișarea rezultatelor și a numărului de locuri disponibile va avea loc pe 14 iunie, la ora 14.

În perioada 17 iunie – 5 iulie 2024, va avea loc prima etapă de înscrieri pentru familiile care își înscriu copiii pentru prima dată la creșe și grădinițe. Procesul se va desfășura în trei faze de procesare a cererilor, urmând ca rezultatele să fie afișate pe 5 iulie, la ora 14.

După această etapă, va urma etapa a doua de înscrieri, desfășurată între 8 și 15 iulie 2024, pe locurile rămase libere după încheierea primei etape.

Etapa de ajustări, programată între 19 și 29 august 2024, va permite înscrierea copiilor care nu au fost repartizați în primele două etape sau care nu au participat la acestea, pe baza locurilor disponibile.

Ministerul Educației a deschis proiectul în consultare publică, oferind cetățenilor posibilitatea de a trimite propuneri și sugestii în următoarele 10 zile calendaristice de la publicarea acestuia, respectiv până pe 5 februarie 2024. Apreciem eforturile ministerului de a implica părțile interesate în procesul de îmbunătățire a metodologiei de înscriere la creșe și grădinițe, asigurând transparența și eficiența acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare