Ministerul Educației impune numărul de note pentru elevi

EDUCAȚIE. Ministerul Educației a emis o adresă către inspectoratele școlare prin care stabilește numărul de note pe care profesorii trebuie să le acorde elevilor în primele două module ale anului școlar 2023-2024. Potrivit adresei semnate de secretarul de stat Florian Lixandru, pentru disciplinele cu peste două ore pe săptămână, elevii trebuie să primească trei note, dintre care cel puțin una trebuie să fie obținută prin evaluare scrisă.

Această schimbare survine brusc, fără o informare prealabilă din partea Ministerului Educației și cu doar cinci zile înainte de începerea noului an școlar. Conform regulamentului în vigoare, la o materie, un elev trebuie să primească anual, cu cel puțin trei note mai mult decât numărul de ore pe săptămână alocat acelei discipline. Astfel, se impune o nouă metodă de notare pentru anul școlar 2023-2024, generând incertitudine în rândul profesorilor, elevilor și părinților.

Ministerul Educației subliniază importanța respectării principiului învățării și evaluării continue și recomandă ca elevii să primească cel puțin două note la disciplinele cu una sau două ore pe săptămână, dintre care una să fie rezultatul unei evaluări scrise. La disciplinele cu mai mult de două ore pe săptămână, se impune ca elevii să primească cel puțin trei note, iar una dintre acestea să fie acordată în urma unei evaluări scrise.

Această nouă directivă aduce un element de incertitudine în procesul de învățământ și contravine promisiunilor de predictibilitate și transparență exprimate de Ministerul Educației la începutul mandatului său. Profesorii, elevii și părinții sunt în așteptarea unor clarificări din partea oficialilor educației cu privire la această schimbare bruscă în procesul de notare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare