Ministerul Energiei lansează o hartă a stațiilor de încărcare pentru mașini electrice – facilitarea accesului la infrastructura de încărcare în România

ȘTIRI. Ministerul Energiei a dat startul unei inițiative importante pentru promovarea utilizării mașinilor electrice în România, prin lansarea unei hărți informative cu punctele de încărcare a acestor vehicule în întreaga țară. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținute de ministrul de resort, Sebastian Burduja, și a reprezentat un pas semnificativ în direcția facilitării accesului la infrastructura de încărcare pentru utilizatorii mașinilor electrice.

Conform declarațiilor ministrului Burduja, harta este disponibilă pe site-ul Ministerului Energiei și oferă acces la informații detaliate despre cele 526 de stații de încărcare din țară. Într-un efort de a asigura o experiență cât mai convenabilă pentru șoferii de mașini electrice, Ministerul Energiei a colaborat cu operatorii privați, Asociația Națională de Mobilitate Electrică, Asociația Municipiilor din România, Uniunea Consiliilor Județene din România și Asociația Comunelor din România pentru a colecta și prezenta aceste informații într-un format accesibil și ușor de utilizat.

Aici puteți vedea harta disponibilă: https://www.ro-evmap.ro

În plus, ministrul Burduja a subliniat importanța continuării eforturilor de extindere și îmbunătățire a infrastructurii de încărcare a mașinilor electrice pentru a răspunde cererii în creștere. În contextul obiectivelor europene privind utilizarea vehiculelor electrice, România se angajează să ofere mai multe stații de încărcare rapidă pe drumurile principale, cu un interval de 60 de kilometri între ele, până în 2030.

De asemenea, ministrul a evidențiat necesitatea unei organizări corespunzătoare a pieței pentru a asigura o experiență simplificată pentru utilizatori. În acest sens, a fost menționat modelul adoptat în Portugalia, unde guvernul a impus operatorilor de stații de încărcare să se înregistreze într-o aplicație unică și oficială, oferind utilizatorilor o soluție simplificată și uniformă pentru încărcarea mașinilor electrice.

Prin aceste inițiative, Ministerul Energiei reafirmă angajamentul său pentru promovarea mobilității electrice și crearea unui mediu propice pentru utilizarea mașinilor cu emisii reduse în România.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare