Ministerul Mediului pregătește o amplă campanie de împădurire

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat vinerea trecută, 11 noiembrie, că se fac pregătiri pentru o campanie de împădurire de amploare în România. Programul va fi finanțat cu 500 de milioane de euro din Fondul de Redresare și Reziliență finanțat de UE.

“Pregătim cea mai amplă campanie de împădurire din România. În curând vom lansa sesiunea de depunere a proiectelor pentru plantarea a peste 56.000 de hectare de păduri”, a declarat Tanczos Barna.

Ministrul a explicat că, pentru a beneficia de finanțare, proprietarii de terenuri trebuie să creeze trupuri de pădure de cel puțin 0,5 hectare sau fâșii forestiere care să protejeze terenuri arabile cu o suprafață de cel puțin 0,1 hectare.

Împădurirea trebuie să se facă în conformitate cu un plan de proiect aprobat de Garda Forestieră Română, care detaliază speciile de arbori și arbuști care urmează să fie plantate, precum și densitatea plantațiilor.

Pe lângă finanțarea pentru plantare, proprietarii noilor suprafețe împădurite vor primi 456 de euro pe an pentru fiecare hectar de pădure înființată, timp de 20 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare