Ministerul Sănătății anunță investiții de peste 500 de milioane de lei în Digitalizarea Sistemului Medical din România

DIGITAIZARE. Ministerul Sănătății anunță că sistemul medical din România va beneficia de investiții de peste 500 de milioane de lei pentru digitalizare, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență. Fondurile vor fi alocate pentru dezvoltarea unui cadru sistemic de guvernanță a datelor, cu accent pe instituțiile sanitare din zonele defavorizate.

Conform declarațiilor ministerului, obiectivul investiției este crearea unui cadru sistemic de guvernanță a datelor, pentru a aborda calitatea și schimbul eficient al acestora între diferitele entități din sistemul medical. Prioritate vor avea instituțiile din domeniul sanitar aflate în zone defavorizate în ceea ce privește alocarea de fonduri.

Prin intermediul proiectului, se propune digitalizarea a 41 de Direcții de Sănătate Publică, 37 de Servicii de Ambulanță, cinci Institute de Medicină Legală, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, Agenția Națională de Transplant, Centrul Național de Sănătate Mintală și Luptă Antidrog, Institutul Național de Sănătate Publică, Institutul Național de Transfuzie Sanguină, Oficiul Central de Stocare pentru Situații Speciale, Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate, Institutul Național de Medicină Sportivă, precum și Ministerul Sănătății.
Procesul de digitalizare implică achiziționarea și instalarea echipamentelor necesare, migrarea datelor, dezvoltarea de aplicații informatice și instruirea personalului tehnic la nivel local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare