Ministerul Sănătății învestește în lupta împotriva cancerului: 12 Laboratoare Mobile pentru screening

SĂNĂTATE. Ministerul Sănătății anunță achiziția a 12 laboratoare mobile pentru screeningul cancerului de col uterin și cancerului mamar, cu scopul de a desfășura activități de depistare a acestor afecțiuni în diferite zone din țară. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut această declarație vineri.

Rafila a subliniat că intenționează să discute cu reprezentanții Colegiului Farmaciștilor pentru a oferi și servicii farmaceutice prin intermediul acestor laboratoare mobile.

“Suntem avansați în achiziționarea a 12 caravane pentru screeningul cancerului de col uterin și cancerului mamar, pentru a se deplasa în țară. În mod similar, putem furniza și alte servicii medicale și mă gândesc foarte serios să discutăm și cu Colegiul Farmaciștilor ca să putem acorda și servicii farmaceutice, pentru că, știți bine, o altă problemă care apare în unele localități din mediul rural este lipsa unei farmacii. Și dacă periodic, o dată pe săptămână, există posibilitatea unei unități mobile care să ofere fie consultații, asistență medicală, fie servicii farmaceutice, cred că lucrul ăsta se poate face într-un timp, nu foarte lung, începând de anul viitor”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare