Ministerul Transporturilor intenționează să redeschidă temporar circulația pe Transfăgărășan și Transalpina

TRANSPORT. Ministerul Transporturilor este în proces de modificare a Regulamentului de Funcționare al Drumului Național 7 C – Transfăgărășan și Drumului Național 67 C – Transalpina, pentru a permite redeschiderea temporară a tronsoanelor de altitudine care sunt închise pe perioada toamnei și redeschise în prima parte a verii. În prezent, regulamentul prevede închiderea completă a acestor sectoare între 20 octombrie și 30 iunie, în funcție de condițiile meteorologice. Cu toate acestea, noua propunere vizează posibilitatea de a redeschide temporar drumurile închise, în situații excepționale, dacă condițiile meteorologice devin favorabile.

Acest demers vine în contextul în care Ministerul Transporturilor dorește să sporească perioada de timp în care cele două rute spectaculoase, Transfăgărășan și Transalpina, pot rămâne deschise circulației rutiere. Scopul este de a favoriza dezvoltarea economică a zonelor montane și de a stimula turismul montan prin menținerea acestor drumuri deschise pentru o perioadă mai lungă.

Propunerea pentru modificarea regulamentului este justificată și de importanța turistică a celor două rute, care asigură trecerea Carpaților între Muntenia/Oltenia și Transilvania pentru traficul ușor, până la 7,5 tone. De asemenea, aceste drumuri oferă o alternativă utilă la aglomerația de pe DN 7 Valea Oltului și la ruta mai lungă pe DN 66 Defileul Jiului.

Redeschiderea temporară a tronsoanelor de altitudine va fi propusă de o comisie tehnică la nivelul Direcțiilor Regionale de Drumuri și va necesita aprobarea directorului general CNAIR. Această măsură ar putea aduce beneficii economice semnificative zonelor montane și ar contribui la stimularea turismului în aceste regiuni pitorești ale României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare