Ministerul Transporturilor propune introducerea a trei noi categorii de rovinietă

TRANSPORT. Ministerul Transporturilor are în plan să aducă modificări sistemului de rovinietă, având în vedere introducerea a trei tipuri noi de taxe rutiere: rovinieta pentru o zi, pentru 10 zile și pentru două luni. Această inițiativă vine în urma transpunerii unei directive europene din 2022, cu data limită de implementare până la 25 martie 2024.

În prezent, Compania de Drumuri impune taxe de drum pentru perioade de o săptămână, o lună, trei luni și un an, cu tarife variind între 15 lei pentru autoturisme, pentru o săptămână, și 6.000 lei pentru camioane, pe durata unui an. Noul proiect de rovinietă ar urma să ofere opțiuni mai flexibile șoferilor, permitându-le să plătească în funcție de nevoile lor specifice și de durata exactă a utilizării drumurilor.

Această schimbare vine în contextul unei adaptări la normele europene și a unei dorințe de a eficientiza sistemul de taxare rutieră în concordanță cu cerințele actuale. Implementarea acestor modificări ar putea aduce beneficii semnificative în ceea ce privește gestionarea traficului și optimizarea costurilor pentru șoferi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare