Ministrul al apărării, Vasile Dîncu, a demisionat din funcție. Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă desemnat ca interimar

DEMISIE. Ministrul român al apărării, Vasile Dîncu, a anunțat pe rețelele de socializare că și-a prezentat demisia Premierului, în dimineața zilei de 24 octombrie.
El a invocat “imposibilitatea de a colabora cu președintele” ca motiv principal al acestei decizii.
 
“Îmi justific gestul din perspectiva imposibilității de colaborare cu președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider că este necesar să mă retrag din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele decizionale și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei României”, se arată în comunicatul lui Vasile Dîncu.
 
Mai mulți oficiali ai statului, inclusiv președintele Klaus Iohannis, l-au criticat recent pe Vasile Dîncu pentru un comentariu controversat despre Ucraina vecină.
Fostul ministru al Apărării a declarat că negocierile cu Rusia ar fi singura șansă de pace în Ucraina.
Potrivit Biziday.ro, președintele Iohannis a reacționat la declarația lui Dîncu, spunând că “ar trebui să citească mai des articolele din presă pentru a afla poziția României. Ucraina decide singură cum să negocieze”.
 
Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul „prin care se ia act de demisia domnului Vasile Dîncu, ministrul apărării naționale, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului”, potrivit unui comunicat al Palatului Cotroceni. De asemenea, președintele a semnat și decretul „prin care se desemnează domnul Nicolae-Ionel Ciucă, prim-ministru, ca ministru al apărării naționale, interimar”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare