Ministrul Cercetării și Inovării, Bogdan Gruia Ivan, inspiră viitorul digital vizitând cluburile CODE Kids

PROIECT. În data de 14 octombrie 2023, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, domnul Bogdan Gruia Ivan, a făcut o vizită specială în localitățile Dumitra și Ilva Mare din județul Bistrița-Năsăud. Scopul acestei vizite a fost de a interacționa cu copiii și tinerii implicați în Cluburile CODE Kids, parte a unui proiect educațional și digital ce susține dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor din mediul rural și urban mic.

La eveniment, aproximativ 20 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani au avut ocazia de a prezenta domnului ministru activitățile desfășurate în cadrul cluburilor locale de robotică și programare. Acești tineri pasionați au avut ocazia să împărtășească din experiența lor în programarea în limbajul Scratch și să demonstreze proiectele cu roboți pe care le-au creat în cadrul acestor cluburi.

Fundația Progress, în parteneriat cu biblioteci publice, școli și organizații neguvernamentale, a pus bazele acestor cluburi cu scopul de a aduce educația digitală și dezvoltarea competențelor digitale în comunitățile rurale și urbane mai mici. Programul este desfășurat cu sprijinul companiilor și donatorilor și se concentrează pe dezvoltarea abilităților digitale ale copiilor care se confruntă cu limitări în ceea ce privește accesul la tehnologie.

Ministrul Bogdan Gruia Ivan a petrecut timp alături de copii, interacționând cu aceștia și programând împreună. Vizita sa a avut scopul de a evidenția importanța acestor programe pentru dezvoltarea competențelor digitale în rândul copiilor din medii mai puțin privilegiate. În plus, vizita a avut rolul de a identifica eventuale probleme legate de infrastructura digitală insuficientă, precum lipsa calculatoarelor și a laptopurilor, și de a susține îmbunătățirea acestor condiții.

Cu această ocazie, Fundația Progress și coordonatorii locali ai cluburilor au mulțumit domnilor profesori care îi sprijină pe copii în dezvoltarea abilităților digitale. Coordonatorii locali, doamna Mirela Linul din Dumitra și domnul Cârdan Alexandru din Ilva Mare, au jucat un rol crucial în oferirea de oportunități educaționale tinerilor din mediile rurale.

“Investiția în dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor reprezintă o investiție în viitorul României. Este o investiție în bunăstarea copiilor și a familiilor lor. Acest program este un exemplu clar al modului în care întreaga țară conștientizează importanța acestor eforturi. Mulțumim domnului Ministru Ivan pentru susținerea acordată și sperăm că unii dintre copiii vizitați în această sâmbătă vor deveni viitorii artizani ai unor programe și aplicații care vor servi binelui comun,” a declarat Camelia Crișan, CEO Fundația Progress.

Această vizită a ministrului a subliniat angajamentul Guvernului român în promovarea educației digitale și sprijinirea copiilor în dobândirea competențelor necesare pentru a-și construi un viitor mai bun în era digitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare