Ministrul de interne al Austriei va efectua o vizită în România în dosarul Schengen

SCHENGEN. Ministrul austriac de interne Gerhard Karner, care, alături de cancelarul Austriei, s-a opus aderării României la Schengen, va veni la București pe 26 aprilie, anunță Hotnews.ro, citând surse familiare cu agenda vizitei.

Austria este singura țară din UE care se opune aderării României la Schengen, susținând că spațiul fără frontiere nu ar trebui extins (cu excepția Croației) până când nu se va realiza un control mai bun al migrației.

Ministrul austriac, care s-a opus aderării României și Bulgariei la Schengen la sfârșitul anului trecut, a primit recent o vizită din partea omologului său spaniol, în contextul în care Madridul se pregătește să preia președinția UE la 1 iulie, și a promis să deblocheze dosarul extinderii Schengen.

Oficialul austriac ar urma să se întâlnească la București cu omologul său Lucian Bode. Potrivit publicației austriece Exxpress, “subiectul principal va fi situația migrației în UE, în special lupta comună împotriva traficului de migranți și a abuzurilor în materie de azil, precum și protecția frontierelor externe“.

Publicația precizează că, în pregătirea vizitei sale la București, Gerhard Karner s-a întâlnit deja cu ambasadorul României la Viena și a avut o convorbire telefonică video cu omologul său român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare