Ministrul Justiției propune mutarea penitenciarelor din zonele centrale ale orașelor la periferie

PROPUNERE. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a făcut o propunere de relocare a șase penitenciare din România, care se află în centrele orașelor, către periferia localităților. Acest demers este menit să contribuie la dezvoltarea zonelor urbane și să asigure securitatea cetățenilor. Cu toate acestea, problema relocării penitenciarelor este una complexă și necesită un acord la nivelul Guvernului.

Cele șase penitenciare vizate de această propunere sunt cele din Oradea, Ploiești, Satu Mare, Târgu Mureș, Iași și Gherla. Alina Gorghiu a subliniat că există o serie de provocări legate de prezenta acestor penitenciare în zonele centrale ale orașelor, cum ar fi dificultățile în modernizarea și extinderea infrastructurii și riscurile pentru siguranța cetățenilor.

Ministrul Justiției a discutat cu autoritățile județene și locale din Oradea și a exprimat necesitatea unor discuții serioase cu autoritățile din celelalte orașe pentru a găsi soluții viabile de relocare a penitenciarelor în afara localităților.

Această mutare ar necesita un plan bine stabilit, un acord la nivel de Guvern și coordonare între autorități. Deși este o problemă dificilă, ministrul Gorghiu consideră că merită să fie abordată cu seriozitate. Viitorul proiect ar putea implica chiar un pilot pentru relocarea penitenciarelor din zonele centrale ale orașelor.

În plus, ministrul a menționat investițiile semnificative făcute recent în sistemul penitenciar din România. S-au construit sute de locuri noi pentru deținere în ultimii ani, iar proiectele pentru construirea a două noi penitenciare, Unguriu și Berceni, sunt în stadii avansate. Aceste progrese ar trebui să contribuie la îmbunătățirea sistemului penitenciar din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare