Ministrul Muncii: Cei care pot, dar nu vor să muncească, nu vor primi ajutor social

AJUTOR SOCIAL. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, pe 11 februarie, că persoanele care pot munci, dar nu doresc să o facă, nu vor beneficia de venitul minim de incluziune.

Prezent la o dezbatere pe tema fondurilor europene organizată de europarlamentarul Victor Negrescu, ministrul Muncii s-a referit, printre altele, la venitul minim de incluziune, despre care a spus că “este stabilit și foarte bine așezat” pe trei piloni extrem de importanți.

Mă uit ce are nevoie o familie, dar mă uit şi la cei apţi din punct de vedere legal şi din punct de vedere al sănătăţii să muncească şi nu le mai acord niciun sprijin, dacă nu vor să muncească. Vor fi chemate la Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, vor fi consiliate acolo, vor fi calificate acolo în vederea ocupării. Refuză acest lucru, înseamnă că nu au nevoie de venit minim de incluziune”, declară Marius Budăi, ministrul Muncii.

Scopul principal aici nu este de a scoate pe cineva din venitul minim de incluziune. Este de a încuraja cât mai mulţi cetăţeni şi de a-i orienta către un loc de muncă”, a mai precizat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare