Ministrul Radu Oprea al Economiei și Turismului în vizită în Mureș, la companiile Zahăr Luduș, Hirschmann Automotive, Azomureș și Materom

VIZITĂ. După turul de forță prin aceste locații, o declarație de presă a avut loc la noul centru logistic al Materom.

Referitor la Fabrica Zahăr Luduș, au fost oferite informații importante privind producția de zahăr autohton, care se estimează că va atinge aproximativ 50% din capacitatea fabricii în 2023. Acest lucru poate fi considerat un semn pozitiv, având în vedere criza prin care a trecut fabrica din Luduș.

În cadrul întâlnirilor cu Hirschmann, Azomureș și Materom, managementul acestor companii a prezentat diverse teme specifice marilor companii, precum procedurile de import-export, de restituire TVA și condițiile de acces la capital.

Deputatul Dumitrița Gliga, inițiatorul acestei vizite ministeriale, a declarat că scopul acestei zile a fost acela ca ministrul Oprea să primească feedback direct la fața locului, de la diverși mari jucători ai economiei județului Mureș. Această inițiativă evidențiază importanța dialogului direct dintre autoritățile guvernamentale și companiile din regiune, pentru a identifica și sprijini nevoile specifice ale mediului de afaceri local.

Vizita ministrului Oprea în județul Mureș reprezintă un semn de implicare și susținere a guvernului în dezvoltarea economică și industrială a regiunii, cu accent pe identificarea soluțiilor pentru a depăși provocările și a stimula creșterea și inovarea în sectorul privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare