Ministrul Sănătății: Consumul de antibiotice începe să scadă în România

MEDICAMENTE. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a adus vești îmbucurătoare privind reglementările introduse în ceea ce privește utilizarea antibioticelor în România. Potrivit declarațiilor sale la Bistriţa, aceste reglementări încep să dea rezultate palpabile, cu un început de scădere a consumului de antibiotice în țară.

Rafila a subliniat că este important să se înțeleagă că nu a fost interzis dreptul de a utiliza antibiotice, ci s-a urmărit reducerea infecțiilor cauzate de bacteriile multirezistente. Este esențial ca aceste medicamente să fie utilizate cu responsabilitate, doar la prescripția medicului și în cantitățile corespunzătoare.

“Antibioticele trebuie utilizate atunci când trebuie, în cantitățile care trebuie, doar la prescripția medicului. Și de fapt asta am făcut, așa se întâmplă absolut în toată lumea civilizată, unde bacteriile multirezistente sunt mult mai puține decât la noi”, a explicat ministrul.

Cu toate acestea, Rafila a recunoscut că estimarea exactă a consumului actual de antibiotice va putea fi realizată abia la final de an. Cu toate acestea, el speră că România va reuși să iasă din topul celor mai mari consumatori de antibiotice din Uniunea Europeană.

O parte importantă a eforturilor este și implementarea unor proiecte precum construcția unui nou corp de clădire al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Aceste inițiative ar putea contribui la îmbunătățirea sistemului medical și la reducerea infecțiilor nosocomiale.

Eforturile pentru reducerea consumului excesiv de antibiotice în România reprezintă un pas important în direcția combatării bacteriilor multirezistente și asigurării unei sănătăți publice mai bune pentru toți cetățenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare