Ministrul ungar al Justiției, Varga Judit: România face o treabă extraordinară în protecția frontierelor, ar fi meritat aderarea la Schengen

POLITICĂ. Ministrul ungar al Justiției, Varga Judit, a declarat sâmbătă, în discursul ținut în localitatea Siculeni din centrul județului Harghita, unde a avut loc comemorarea secuilor uciși de trupele imperiale austriece în 1764, că România ar fi meritat aderarea la Schengen, pentru că “face o treabă extraordinară” în ceea ce privește protecția frontierelor.

Anul trecut, Ungaria a oprit peste 260 de tentative de trecere frauduloasă a frontierei și dacă presiunea ar veni și din partea României, atunci nu am putea face față. România face o treabă extraordinară în ceea ce privește protecția frontierelor și, din acest motiv, poziția guvernului ungar este că România ar fi meritat aderarea la Schengen. Începe un nou an, noi oportunități, iar Ungaria este deschisă la un dialog pragmatic, a declarat ministrul Varga, potrivit traducerii oferite de organizatori.

Ea a vorbit și despre războiul din vecinătate, în care “suferă tați, mame și copii” și a pledat pentru un parteneriat strategic puternic între România și Ungaria, care să rezolve, pe lângă problema migrației, și provocările generate de criza economică și criza energetică.

De asemenea, Varga Judit s-a referit la acordul semnat la sfârșitul anului trecut între Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria în domeniul dezvoltării energiei verzi și al transporturilor și a mulțumit partenerilor pentru colaborare.

Ministrul ungar al Justiției a participat la evenimentul comemorativ de la Siculeni alături de Potapi Arpad Janos, secretar de stat, responsabil cu politica de solidaritate națională în guvernul de la Budapesta, de consulul general al Ungariei la Miercurea-Ciuc, Toth Laszlo, precum și de ministrul Mediului din partea guvernului României, Barna Tanczos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare