Mircea Cărtărescu își lansează cartea ”Melancolia” la Stockholm

LANSARE DE CARTE. Încă un motiv în plus să ne mândrim cu faptul că suntem români.

Volumul „Melancolia‟, scris de Mircea Cărtărescu şi publicat de prestigioasa editură Albert Bonniers Förlag, în traducerea semnată de Inger Johansson, va fi lansat în Suedia, pe 16 februarie 2023, de la ora 18.00, la sediul Institutului Cultural Român din Stockholm.
Evenimentul de lansare va fi marcat printr-o dezbatere la care participă scriitorul Mircea Cărtărescu, alături de jurnalista şi scriitoarea suedeză Cecilia Hansson, transmite News.ro.

„Melancolia‟, publicată la începutul acestui an în Suedia, are deja cronici elogioase în cele mai prestigioase publicaţii din Suedia. Cartea se află pe primul loc în topul celor mai bune cărţi de literatură ale momentului în Suedia, conform cotidianului „Svenska Dagbladet‟.

Poate că lumea este fără de sfârşit, însă nouă ni se revelă propria conştientizare a acestui lucru. Cărtărescu înfăţişează, în modul său neimitabil, tocmai această condiţie umană de bază‟. (Ingrid Elam, Dagens Nyheter)

Nostalgia şi melancolia sunt stări de înstrăinare faţă de spaţiu şi timp. Atât în sensul propriu, cât şi mai filosofic: nostalgia, conceptul folosit de Albert Camus, este un dor după întregire şi contextualizare, iar melancolia este experienţa scindării şi a înstrăinării la care suntem condamnaţi“. (Malte Persson, Expressen).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare