Mircea Geoană conduce în preferințele de vot pentru Prezidențiale, potrivit unui sondaj INSCOP

PREFERINȚE. Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se menține pe primul loc în intențiile de vot pentru alegerile prezidențiale din acest an, cu un procent de 26,5%, conform celui mai recent sondaj INSCOP.

Marcel Ciolacu, premierul României, ocupă locul doi, în timp ce Diana Șoșoacă și Nicolae Ciucă se află pe locurile trei și patru.
George Simion, liderul AUR, ocupă locul cinci în preferințele electoratului. Conform sondajului, prezența la vot pentru prezidențiale este estimată să crească, 64,4% dintre români afirmând că vor merge cu siguranță la vot.

Dintre cei 80,2% dintre respondenți cu o opțiune de vot clară, 24,6% ar vota pentru Mircea Geoană (candidat independent), 15,1% pentru Marcel Ciolacu (PSD), și 14,8% pentru Diana Șoșoacă (SOS). Nicolae Ciucă (PNL) se situează la 10,8%, Victor Ponta (Pro România) la 10,7%, iar George Simion (AUR) la 10,4%.
Alți candidați, precum Cătălin Drulă, Dacian Cioloș și Hunor Kelemen, înregistrează procente mai mici. Sondajul evidențiază o relativă stabilitate a intențiilor de vot la alegerile prezidențiale.

Sondajul INSCOP a fost realizat în perioada 16 – 24 ianuarie și a inclus 1.100 de respondenți prin interviuri telefonice. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare