Miss Universe 2023: Sheynnis Palacios din Nicaragua câștigă, iar concursul primește mame și candidate transgen

FRUMUSEȚE. Miss Universe 2023 a adus o victorie istorică pentru Nicaragua, cu Sheynnis Palacios, în vârstă de 23 de ani, fiind desemnată cea mai frumoasă femeie din lume la cea de-a 72-a ediție a concursului desfășurat în El Salvador. În premieră, concursul a inclus mame și candidate transgen.

Sheynnis Palacios a primit coroana sâmbătă de la R’Bonney Gabriel, Miss Univers 2022. Aceasta a triumfat în fața celorlalte 83 de concurente care au defilat în costume de baie, rochii de seară și costume tradiționale. Principalele calități ale câștigătoarei au fost evidențiate drept modestia și recunoștința.

Thailandeza Anntonia Porsild a ocupat locul al doilea, în timp ce australianca Moraya Wilson a completat podiumul pe locul al treilea.

Sheynnis Palacios a subliniat importanța egalității salariale pentru femei în răspunsul său la ultima întrebare a juriului, pledând pentru eliminarea limitelor pentru femei în orice domeniu.
Un aspect notabil al competiției a fost participarea a două mame, columbiana Maria Camila Avella și guatemaleza Michelle Cohn, care au deschis calea pentru mai multă diversitate în concurs. Avella s-a numărat printre cele cinci finaliste, iar organizatorii au exprimat dorința de a promova o deschidere mai mare în privința participării mamelor.
Alte două momente semnificative ale concursului au fost reprezentate de participarea Marinei Machete din Portugalia, o persoană transgen, și a lui Jane Garret din Nepal, prima candidată cu o siluetă ieșită din tiparele tradiționale care a participat vreodată la Miss Universe.
Ambele au reușit să se claseze în primele 20 de poziții.
Votarea a avut loc în vestul capitalei El Salvadorului, în prezența președintelui Nayib Bukele. Organizatorii au anunțat că următoarea ediție a Miss Universe va avea loc în Mexic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare