Traian Bendorfean

MODIFICĂRI DE REGISTRU – ALDE Mureș, după debarcările lui Florea & Maior & Oprișcan, a ajuns sub conducerea lui Bendorfean

ALDE MUREȘ. După plecarea intempestivă a lui Dorin Florea și Sergiu Claudiu Maior din ALDE, președinția filialei Mureș a fost preluată de Traian Bendorfean (52 de ani), care va fi și candidatul ALDE Mureș pentru președinția Consiliului Județean.

 

Decizia de debarcare a fostului președinte al ALDE Mureș, deputatul Mihai Doru Oprișcan, a fost luată de forul de conducere al partidului controlat de Călin Popescu Tăriceanu în 9 iulie 2020. Practic, Oprișcan (care și-a câștigat de-a lungul carierei politice de traseist clasic renumele de “Omul lui Florea”), a staționat în fruntea ALDE Mureș un an și 7 luni (din noiembrie 2018 până în iulie 2020). Luni, 13 iulie, noul președinte interimar a dizolvat Biroul Permanent Județean al ALDE.

 

Surse politice centrale implicate, consultate de msnews, susțin că astăzi, 14 iulie, la București, la întâlnirea de negociere PSD – ALDE pentru susținerea unui candidat comun pentru funcția de primar general al Capitalei, evident în persoana actualului primar, Gabriela Firea, Daniel Chițoiu (secretar general ALDE) are mandat să accepte propunerea PSD în schimbul susținerii de social-democrați a candidaților ALDE la primăriile Brașov (Gheorghe Ialomițeanu – fost ministru al Finanțelor), Botoșani (Lucian Borfotină) și Consiliul Județean Mureș (Traian Bendorfean).

 

Bendorfean este originar din Sighișoara, acum domiciliază în Reghin, este fost sportiv de performanță (între anii 1986-2001 a fost portarul echipelor de fotbal Automecanica Mediaș, Gaz Metan Mediaș, Metalul Sighișoara, Avântul Reghin și ASA Târgu Mureș). Este antreprenor (a avut un restaurant în Spania, acum deține o pensiune în comuna Suseni) și președinte al Patronatului Român filiala Reghin. Bendorfean a activat politic în PP-DD și Forța Civică.

 

Cătălin VISCHI

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare