Modificări legislative pentru combaterea industriei păcănelelor

LEGISLAȚIE. Într-o mișcare hotărâtă de a întări legislația împotriva jocurilor de noroc și pentru a închide lacunele care au permis continuarea activității ilegale, România adoptă amendamente semnificative la legea care elimină păcănelele din localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori.

Conform declarațiilor lui Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, se introduc amendamente care incriminează ca faptă penală eliberarea adeverinței care atestă că o localitate are peste 15.000 de locuitori, în cazul în care acest număr nu este atins, precum și desfășurarea activității de jocuri de noroc fără această adeverință.

Aceste modificări legislative vin ca urmare a identificării unor breșe în aplicarea inițială a legii și a unor practici abuzive în unele localități, unde primarii eliberează adeverințe false pentru a permite funcționarea păcănelelor. Prin aceste amendamente, se urmărește eliminarea oricărei vulnerabilități și închiderea definitivă a locațiilor de jocuri de noroc din localitățile mai mici de 15.000 de locuitori.

De asemenea, se clarifică și conceptul de unitate administrativ-teritorială, precum și raportarea la datele recensământului din 2021 pentru a stabili cu precizie populația unei localități. Aceste măsuri vin în contextul unei lupte continue împotriva industriei jocurilor de noroc și a impactului său negativ asupra comunităților locale.

Prin incriminarea eliberării false de adeverințe și a desfășurării activității fără aceste documente, se urmărește să se descurajeze orice încercare de evaziune și de continuare a activității ilegale. În plus, introducerea unor sancțiuni penale aduce o nouă dimensiune în eforturile de combatere a acestui fenomen, oferind autorităților instrumentele necesare pentru aplicarea legii în mod eficient.

Aceste modificări legislative reprezintă un pas important în direcția asigurării respectării legii și protejării intereselor publice, reflectând angajamentul autorităților de a promova transparența, integritatea și respectarea regulilor în domeniul jocurilor de noroc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare