Modificări semnificative în Codul Rutier

REGLEMENTĂRI. Pentru prima dată în istorie, poliția va accepta filmări realizate de participanții la trafic care surprind șoferi agresivi sau care încalcă regulile. Până acum, legea nu permitea acest lucru.

Ofițerii au impus câteva condiții pentru a preveni vânătoarea sau răzbunarea prin intermediul poliției. De asemenea, pe șoselele din țară vor fi instalate sute de camere inteligente pentru supravegherea traficului. Aceste camere vor funcționa non-stop și vor trimite alerte către centrul de comandă atunci când un șofer încalcă legea. Ulterior, un polițist va analiza imaginile, va emite amenda și o va trimite la domiciliul șoferului.

Anunțurile au fost făcute la sediul Ministerului de Interne. Noul Cod Rutier, adoptat de Guvern prin ordonanță de urgență și care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, include și alte modificări importante. Autoritățile au introdus obligativitatea testării pentru consumul de alcool și substanțe psihoactive și pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice. Refuzul constituie contravenție și va fi sancționat.

Documentul, care include modificări și completări legale în scopul creșterii siguranței rutiere, stabilește că polițiștii sunt obligați să testeze șoferii dacă observă în vehicul recipiente care pot conține băuturi alcoolice sau dacă aceștia prezintă semne de consum de substanțe psihoactive. Vor fi testați obligatoriu și conducătorii auto care au săvârșit infracțiuni sau contravenții legate de consumul de alcool, droguri sau substanțe psihoactive în ultimii trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare