Moduri simple de a te detoxifia după o petrecere de Anul Nou

SĂNĂTATE. Cu toții am așteptat cu nerăbdare sărbătoarea de Anul Nou. Este singura zi în care ne luăm rămas bun de la anul care a trecut și întâmpinăm noul an. Mulți oameni practică filozofia de a merge “all in” și de a petrece cât mai mult.

Dar chiar și așa, există întotdeauna o limită și este esențial să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră. Este crucial să ne amintim că “detoxifiere” a devenit un cuvânt cheie foarte popular în industria sănătății de astăzi și, ca urmare, există o tonă de recomandări dubioase și produse de detoxifiere false pe piață în acest moment. Oamenii sunt sfătuiți să consume aproape orice, chiar și smoothie-uri verzi crude, care sunt riscante, deoarece sunt bogate în antinutrienți vegetali.
Numeroase alimente vegetale sunt, în general, sănătoase, dar ele pot lucra împotriva ta atunci când vine vorba de detoxifiere, deoarece obstrucționează căile de detoxifiere. Este esențial să vă hrăniți corpul cu obiceiuri adecvate și să aveți grijă de el. Iată câteva strategii pentru a vă detoxifia organismul după sărbători.

Reduceți consumul excesiv de alcool
Consumul de alcool este, fără îndoială, activitatea de petrecere care dăunează cel mai mult sănătății. Alcoolul este o otravă prin definiție, iar organismului îi este greu să îl metabolizeze și să îl elimine din corp. În mod ideal, ar trebui să vă abțineți de la orice fel de alcool. Dar dacă alegeți să beți, încercați să consumați cât mai puțin posibil. Efectele alcoolului se agravează semnificativ atunci când este combinat cu uleiuri din semințe rafinate și zahăr, ceea ce se întâmplă adesea în timpul petrecerilor.

Refaceți-vă rezervele de substanțe nutritive
Deoarece alcoolul face ca organismul să piardă nutrienți, este crucial să îi refaceți pentru vindecare, în special complexul B.

Curățați-vă organismul
Consumați multă apă pentru a vă ajuta să eliminați toxinele. Apa cu lămâie, păpădia și cicoarea sunt câteva metode mai accesibile care ajută la eliminarea toxinelor.

Detoxifiați-vă pielea
O altă cale de detoxifiere crucială este pielea. Opțiunile ușoare includ transpirația și saunele, în special cele cu infraroșu, sunt și mai benefice.

Folosiți lianți
Lianții ajută la atragerea și eliminarea toxinelor din organism. Învelișul de psyllium și cărbunele activat sunt alternative excelente care sunt ușor accesibile fără prescripție medicală.

Consumați apă de cocos și electroliți
Trebuie să refaceți magneziul, sodiul și potasiul pe care le pierde corpul dumneavoastră, deoarece alcoolul vă deshidratează și elimină electroliții din organism. Apa de nucă de cocos și sarea roz sunt două alegeri excelente, ușor de procurat.

Consumați o dietă echilibrată în loc să țineți post
Postul complet după o petrecere te poate face să fii stresată, în ciuda faptului că poate fi o metodă eficientă de detoxifiere. În schimb, consumați în schimb mese ușoare, sănătoase, gătite acasă.

Odihniți-vă bine
Acestea sunt cele mai cruciale instrumente de reabilitare. Încercați să dormiți cel puțin 8 ore în fiecare noapte și încercați să nu vă suprasolicitați cu activitățile dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare