MOTIVAȚIE – De ce drapelul tricolor se va arbora pe turnul Palatului Administrativ cu trei săptămâni înaintea Zilei Naționale

TRICOLOR. Deși în acest an, la 1 decembrie se celebrează Centenarul Marii Unirii, tradiționala ceremonie de arborare a drapelului național pe turnul Palatului Administrativ din Tîrgu Mureș (sediu și al Instituţiei Prefectului) va avea loc duminică, 11 noiembrie.

 

Evenimentul este organizat de Instituția Prefectului Mureş, Garnizoana Tîrgu Mureş, Consiliului Judeţean şi Protopopiatul Ortodox din Tîrgu Mureş, cu sprijinul Primăriei Tîrgu Mureş, al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Col. Sabin Motora” Mureş şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al Judeţului Mureş.

 

Ceremonia de arborare a drapelului naţional va începe la ora 9.30, la Catedrala Ortodoxă din Tîrgu Mureş, cu Sfânta Liturghie, urmând ca, de la ora 11.30, drapelul să fie sfinţit în faţa Catedralei, iar apoi va fi purtat de personal al Ministerului Apărării Naţionale şi al Ministerului de Interne către Palatul Administrativ, unde va fi ridicat pe turnul mare (fost foișor de foc, cu înălțimea de 60 de metri), cu ajutorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Mureş.

 

Motivația datei la care va fi arborat drapelul național constă în faptul că la 11 noiembrie se marchează Ziua veteranilor din teatrele de operaţii, ocazie cu care va avea loc şi o slujbă comemorativă în memoria eroilor căzuţi în teatrele de operaţii.

 

Ultima dată când drapelul național a fost arborat pe turnul Palatului Administrativ din Tîrgu Mureș a fost în 9 mai 2018, cu ocazia unei triple celebrări: Ziua Independenței României, Ziua Națiunilor Unite și Ziua Europei.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare