MOTORSPORT – În iunie și august, pe Transilvania Motor Ring, două etape din campionatul de viteză pe circuit Romanian Endurance Series

ROMANIAN ENDURANCE SERIES. Campionatul național de viteză pe circuit Romanian Endurance Series (RES), singurul din ţară ce reuneşte la start turisme, GT-uri şi prototipuri, își va desfășura două din cele opt etape ale ediției 2021 în județul Mureș, pe Transilvania Motor Ring (3.708 metri) din Cerghid (sat din componența administrativă a orașului Ungheni).

 

Cele două etape mureșene ale celui de-al 6-lea sezon al RES (care debutează în 17 aprilie pe tradionalul circuit Motorpark Romania, în lungime de 4.129 de metri, și se încheie pe 7 noiembrie, tot pe circuitul de la Adâncata – jud. Ialomița) au fost programate în 19-20 iunie (etapa a 3-a) și 14-15 august (etapa a 5-a), fiecare dintre acestea fiind programate pe durata a 2 ore. Aceasta este o revenire a REC pe Transilvania Motor Ring, în mai 2019 fiind programate pe acest circuit prima etapă a competiției (atunci s-a impus pilotul Eduard Anton, pe un Cupra TCR, urmat de Horia Moldovan, pe BMW M3 E46, și Aldrin Opran, pe BMW 325i E36).

 

Conform regulamentului RES, în cursă sunt acceptate o mare varietate de mașini (turisme, GT-uri, prototipuri, silhouette-uri), cu excepția monoposturilor (automobilele cu roti descoperite). Începând cu acest sezon, campionatul va avea două clase (RES și pentru RES Touring), acestea având curse separate (excepție face cursa de 500 km, care va fi comună). Campionul en-titre este Sergiu Nicolae (de la echipa Willi Motorsport).

 

* Foto: @RES

 

Andrei TUDORAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare