Municipalitatea București planifică investiții masive pentru modernizarea contorizării energetice și sistemelor de termoficare

PROIECTE. Consilierii generali ai Capitalei se vor întruni într-o ședință pentru a discuta proiecte importante, inclusiv cele referitoare la modernizarea contorizării energetice și a sistemelor de termoficare din București.

Primul proiect vizează modernizarea sistemelor de măsurare a energiei termice, în valoare de 720 de milioane de lei. Acest proiect presupune instalarea a 40.009 contoare de energie termică, acoperind atât circuitul secundar (blocuri, imobile, agenți economici), cât și circuitul primar, precum și centralele termice.

Al doilea proiect se referă la implementarea unor noi sisteme automatizate pentru punctele termice și un nou sistem de supraveghere și conducere operativă pentru punctele termice și centralele termice. Aceasta are o valoare totală de 814 milioane de lei.

Pe ordinea de zi se află și două proiecte privind împrumuturi în valoare totală de 402 milioane de lei. Unul dintre proiecte are în vedere refinanțarea datoriei publice locale și are o perioadă de maturitate de până la 10 ani, în timp ce cel de-al doilea se referă la cofinanțarea unor proiecte finanțate din fonduri europene.

Un alt proiect de act normativ prevede modernizarea a 20 de puncte termice, care deservesc peste 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente și aproximativ 40.000 de locatari. Acesta implică utilizarea temporară a unor terenuri pentru amplasarea de containere modulare pentru producerea de energie termică.

Consilierii generali vor discuta, de asemenea, despre regulamentul privind condițiile de utilizare a trotinetelor electrice închiriate în regim self-service pe domeniul public al Municipiului București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare