Munții Făgăraș: Peste 130.000 de puieți vor fi plantați în această primăvară în zona Dobroneagu

RESTAURARE. Fundația Conservation Carpathia (FCC) va planta în această primăvară peste 130.000 de puieți în zona Dobroneagu din Munții Făgăraș, a anunțat fundația.

Zona Dobroneagu are o suprafață de 200 de hectare, iar pădurea a dispărut acolo atât ca urmare a tăierilor de pădure din perioada 2008-2010, când au fost afectate 40 de hectare, cât și în urma unei furtuni din februarie 2020, care a afectat 160 de hectare, a explicat FCC.

În același timp, echipa fundației va reveni cu semințe suplimentare pentru zona în care s-au făcut plantări în etapele anterioare.

Restaurarea ecologică a Muntelui Dobroneagu a început în primăvara anului 2022, cu plantarea a 350.000 de puieți. Pentru prima dată, pe lângă plantarea tradițională de puieți, la Dobroneagu va fi testată semănarea directă cu miez de nucă de plajă, iar în zonele greu accesibile vor fi folosite drone.
Reconstrucția ecologică a zonei a început cu plantarea de puieți de molid, fag, brad, platan și sorb pe peste 55 de hectare din zona afectată de furtună. În toamna anului 2022, peste 32 de hectare din zona tăiată ilegal au fost restaurate.

Fundația Conservation Carpathia își propune să refacă pădurea cu specii native, specifice zonei și nivelului de altitudine.

Siturile de reconstrucție ecologică planificate pentru această primăvară în zona Dobroneagu sunt situate la altitudini de 1.450 m și 1.700 m. În această primăvară, plantarea se va face la o altitudine de peste 1.500 m, motiv pentru care se va realiza cu puieți de molid, specie potrivită pentru acest tip de înălțime și zonă. În același timp, FCC verifică plantația din zona inferioară, unde a fost împădurită anul trecut, și adaugă puieți de fag.

Răsadurile de specii autohtone provin din pepinierele FCC sau sunt achiziționate de la producători specializați.

Conservation Carpathia lucrează la alte cinci situri de reconstrucție ecologică, cu un total de 240.000 de puieți care vor fi plantați în această primăvară.

Din 2013 până în prezent, FCC a plantat 3,7 milioane de puieți și a restaurat 1.906 hectare de pădure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare