MUREȘ – După contestații, a urcat la 11 numărul elevilor din județ de media 10 la Evaluarea Națională

REZULTATE FINALE EVALUAREA NAȚIONALĂ. După soluționarea contestațiilor la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a, încă doi elevi mureșeni au obținut media 10, ridicând la 11 numărul elevilor din județ care au obținut media maximă.

 

Elevii cărora le-au fost admise contestațiile și le-au fost corectate mediile cu care au fost acreditații inițial sunt de la Școala Gimnazială “Europa” din Târgu Mureș și de la Școala Gimnazială “Radu Popa” din Sighișoara (ambele contestații au fost făcute la Limba și literatura română, unde inițial elevul din Târgu Mureș a fost notat cu 9,65, iar cel din Sighișoara cu 9,50, și după contestație, cu 10).

 

Cei 11 elevi care au obținut media 10 la Evaluarea Națională sunt din Târgu Mureș (7), Luduș (2), Reghin (1) și Sighișoara (1), de la școlile: „Dacia” din Târgu Mureș (3), „Tudor Vladimirescu” din Târgu Mureș (2), „Europa” din Târgu Mureș (1), Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș (1), „Ioan Vlăduțiu” din Luduș (1), nr. 1 din Luduș (1), „Florea Bogdan” din Reghin (1) și „Radu Popa” din Sighișoara.

 

Înaintea soluționării contestațiilor, 70,38% dintre absolvenții clasei a VIII-a din județ au obținut medie de promovare.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare