Muzeul Brukenthal intră în lumea parfumurilor: Lansarea exclusivă a aromei Brukenthal și Sophia

AROME. Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, cel mai vechi muzeu din România și primul din Europa de sud-est, a surprins publicul prin lansarea propriului parfum, vineri 24 noiembrie 2023, la ora 16.00 în Palatul Brukenthal din Piața Mare. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a muzeului, care a detaliat că parfumul este disponibil în două variante, una pentru femei și cealaltă pentru bărbați.

Parfumul masculin, denumit “Brukenthal”, își ia numele după fondatorul muzeului, baronul transilvănean care a contribuit la crearea instituției. Versiunea feminină a parfumului poartă numele soției sale, Sophia.

Cu un preț estimat de 300 de lei pentru un flacon de 50 de ml, această inițiativă inedită aduce un suflu nou în lumea muzeelor. Managerul muzeului a subliniat că Muzeul Național Brukenthal este pionier în acest domeniu, fiind primul muzeu de artă din Europa care lansează propriul parfum.

“Suntem mândri să adăugăm aceste două creații parfumate la colecția noastră, alături de alte produse precum vinul Baronului, ciocolata Brukenthal și Cafeaua Baronului. Parfumurile vor fi disponibile începând cu 24 noiembrie în magazinul Palatului Brukenthal și în căsuța Brukenthal din Târgul de Crăciun din curtea Muzeului”, a declarat Alexandru Constantin Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal.

Parfumul feminin, Sophia, este caracterizat ca fiind floral și reprezintă o evocare a grădinilor Brukenthal și a pasiunii fondatoarei pentru botanică și frumusețe. Pe de altă parte, parfumul masculin, Brukenthal, surprinde cu note puternice de smochin, prune coapte, cireșe și o paletă complexă de arome care aduc o eleganță masculină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare