Muzeul Cotroceni și Art Safari din București fac schimb de exponate în decembrie

CULTURĂ. Art Safari, un eveniment artistic de anvergură care se desfășoară în prezent la Palatul Dacia-România din București, și Muzeul Național Cotroceni fac schimb de exponate între până în 11 decembrie, potrivit unui anunț oficial.

Astfel, vizitatorii Palatului Dacia-România pot admira obiecte prețioase comandate de Regina Maria a României în urmă cu peste 100 de ani, alături de obiecte de artă regală de la Victoria and Albert Museum din Londra. Între timp, la Muzeul Național Cotroceni, Art Safari organizează o expoziție temporară cu lucrări semnate de Irina Dragomir și Felix Aftene.

“Vă invităm să descoperiți la Palatul Dacia-România ghiocei, pahare, decantoare și cupe clasificate Tesaur care fac parte dintr-un set de masă din cristal aurit comandat de Regina Maria în urmă cu mai bine de un secol, precum și alte obiecte prețioase care au aparținut familiei regale românești, alături de artă regală adusă de la Victoria and Albert Museum, Londra”, a declarat Ioana Ciocan, CEO Art Safari și comisar al României la Bienala de la Veneția.

Portretul Principesei Maria de Costin Petrescu (1872 – 1954), una dintre cele mai apreciate lucrări de la Muzeul Național Cotroceni, se numără printre lucrările expuse la Art Safari. O altă piesă deosebită provenită din colecția muzeului este tabachera de argint a Regelui Ferdinand I.

Cea de-a X-a ediție a Art Safari își așteaptă vizitatorii până pe 11 decembrie, de joi până duminică, între orele 12:00 și 21:00. De asemenea, sunt organizate tururi de noapte în fiecare vineri și sâmbătă, între orele 22:00 și 01:00.

Între timp, Muzeul Național Cotroceni poate fi vizitat de marți până duminică, între orele 9:00 și 17:00, doar cu programare făcută cu 24 de ore înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare