Muzeul Fotbalului București, primul de acest gen din România, se va deschide la 1 noiembrie

SPORT. Muzeul Fotbalului din București, primul de acest gen din țară și singurul muzeu dedicat fotbalului din Europa de Est, își va deschide porțile pe 1 noiembrie.

Muzeul a fost construit de Bogdan Popescu și Robert Redeleanu cu o investiție de 1,6 milioane de euro. Primul a fost director comercial al Federației Române de Fotbal, în timp ce al doilea este directorul general al filialei din Europa de Est a gigantului multinațional de telecomunicații Liberty Global. Cei doi doresc ca muzeul să aducă vizitatorilor săi un amestec de divertisment și educație și speră că în jurul lui se va forma o comunitate.

Muzeul Fotbalului se întinde pe 5 etaje pe strada Gabroveni din Centrul Vechi al Bucureștiului, o zonă foarte frecventată de turiști. Acesta prezintă o colecție mare de tricouri, mingi și medalii legate de istoria fotbalului, multe dintre ele aduse pentru prima dată în România.

“Obiectivul a fost să se deschidă înainte de Campionatul Mondial de Fotbal”, a declarat Redeleanu. “Acest muzeu întruchipează un fel de nostalgie pe care o am încă din copilărie, când mă gândeam la echipa mea favorită și visam la ce se va întâmpla. Vrem să valorificăm fotbalul românesc și să îl scoatem la lumină”, a adăugat el.
Uniți de dragostea comună pentru fotbal, fondatorii au vrut să ofere României propriul muzeu al fotbalului, unul asemănător cu cele din alte capitale europene. Noul muzeu are un spațiu dedicat evenimentelor, un restaurant și o cafenea.

Biletele de intrare vor fi de 49 de lei (10 euro) pentru adulți, în timp ce copiii vor intra gratuit.

În prezent, muzeul găzduiește tricouri purtate de legendele fotbalului românesc Gică Popescu și Gheorghe Hagi, dar și de starul brazilian Ronaldo. Fondatorii își propun să extindă colecția în viitor, integrând mai multe tricouri de la jucători din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare