Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” adaugă o experiență subacvatică virtuală la repertoriu

EXPOZIȚIE. Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” continuă să inoveze și să surprindă publicul cu o experiență inedită și captivantă: o călătorie subacvatică virtuală ce pune în centrul atenției poveștile unor exploratori legendari precum Grigore Antipa și Emil Racoviță.

Potrivit unui comunicat recent al muzeului, vizitatorii sunt invitați să pătrundă într-un spațiu care le va stimula toate simțurile, ducându-i într-o călătorie captivantă într-un cadru subacvatic virtual. Această experiență imersivă promite să ofere o incursiune fascinantă în lumea subacvatică, aducând la viață aventurile și descoperirile acestor mari cercetători.

Copiii vor avea ocazia să își aleagă și să personalizeze un desen 2D, care apoi va prinde viață pe un perete al laboratorului, grație tehnologiei de ultimă generație. Această integrare armonioasă între lumea fizică și cea digitală transformă vizita la muzeu într-o experiență modernă și educativă, captivantă pentru toate vârstele.

“Propunem un joc fără limită de vârstă, la fel de atractiv atât pentru copii, cât și pentru părinții sau bunicii lor. E pasul firesc pe care îl facem după ce colecția ‘Români de poveste’ a cucerit românii din toate colțurile lumii. Așa cum i-am obișnuit pe iubitorii de povești, aducem tehnologia în viața de zi cu zi, căutând mereu metode cât mai interactive de a ne apropia de inimile lor. Ne propunem un proiect participativ în care lumea digitală va evolua sub ochii noștri, în funcție de imaginile desenate de vizitatori”, a transmis coordonatorul proiectului, Măriuca Mihăilescu.

Expoziția se adresează familiilor cu copii pasionați de științele naturii și oferă o combinație inedită între tehnologii multimedia, povești, experimente și jocuri senzoriale. De asemenea, conținutul este accesibilizat pentru persoanele cu deficiențe de auz și este tradus inclusiv în limba engleză.

Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” continuă astfel să fie o destinație fascinantă pentru toți cei care sunt interesați de lumea naturală și de descoperirile științifice, oferind o experiență educativă și memorabilă pentru vizitatorii săi.

Prin această inițiativă, muzeul își propune să inspire și să fascineze publicul, continuând să aducă în prim-plan poveștile și contribuțiile remarcabile ale unor figuri marcante precum Grigore Antipa și Emil Racoviță, și să promoveze în același timp valorile științei și explorării.
Această inițiativă a muzeului promite să ofere o experiență inedită și captivantă, aducând la viață poveștile și descoperirile unor mari exploratori și cercetători ai lumii subacvatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare